top of page

skapa. inredning.

I vår inredningsbutik i Kungälv hittar du lokala och skandinaviska varumärken som vi handplockat till vårt inredningssortiment. Vår filosofi är att skapa ett upplevelserum i vår butik där du får inspiration kring hur du kan förnya ditt hem. 

Vi fokuserar på den skandinaviska designen som är berömd för sin enkelhet, renhet och funktionalitet, speciellt när det gäller inredning. Med fokus på möbler och heminredningsdetaljer som är balanserade och enkla i form och funktion, strävar skandinavisk design efter att göra våra liv lite enklare och vackrare. Dessutom lägger den stor vikt vid användarvänlighet och användbarhet, så att möblerna är lätta att använda och bekväma att sitta i eller ligga på. Skandinavisk inredning är också estetiskt tilltalande, med stark fokus på att skapa produkter som är vackra att titta på och som kommer att bli en trevlig tillägg till din heminredning. Hållbarhet är en viktig del av skandinavisk design, med fokus på att skapa produkter gjorda av högkvalitativa material som kommer att hålla länge och inte skada miljön. Låt dig inspireras av skandinavisk design och upplev enklare, renare och mer funktionella hem.

våra samarbetspartners.

tell-me-more-logo.png.webp

"En längtan efter att skapa något bestående, i ett tempo som tillåter reflektion" är det Göterborgsbaserade varumärket Tell Me More's filosofi. Tell Me More har ett starkt sortiment av textil, glas, keramik och porslin. De härliga muggarna vi serverar våra varma drycker i vårt café med tar vi från dem. De naturliga och lugna färgerna gillar vi starkt på skapa och Tell Me More tror vi att vi kommer arbeta med lång tid framöver.

house-doctor-logo

House Doctor är ett familjeägt Danskt varumärke och följer en balanserad och ren Skandinavisk design. Varumärket mixar material snarare än att matcha vilket gör att deras produkter ofta har olika material i en något minimalistisk och industriell look. House Doctor har en ganska bred varuportfölj och vi har valt att ta in flera av vår möbler från dem.  House doctor har gjort inredning i 20 år och har vuxit sig starkt i Sverige och vi är glada att kunna erbjuda deras produkter i Kungälv.

Wikholm-form-logo.png

Wikholm form är ett Boråsföretag som har sitt fokus och hem och trädgård. Man har på senare år fokuserat Wikholms form mer mot trädgård och skapat ett systermärke vid namn The Interior by Wikholm form som fokuserar på den traditionella inredningen. Likt många skandinaviska varumärken söker Wikholm att skapa en rofylldhet i en stressad värld med hjälp av en minimalism och en design som håller över tid. En naturlig och jordnära färgsättning karakteriserar varumärket vilket såklart går hem hos oss på skapa.

Sons Design är ytterligare ett Boråsföretag vi arbetar med. Robin och Johan, som är grundarna av Sons Design,  gör handgjorda möbler i framförallt materialen cement och trä. Gjutna möbler har vuxit i popularitet de senaste åren och alla Sons möbler görs i Gånghester strax utanför Borås. Då möblerna är handgjorda har du full frihet att måttanpassa möblerna som tillverkas. I butiken har vi det runda border LOWE  som finns i flera olika finish 

images.png

Sedan starten 1973 har det Flodabaserade familjeföretaget Strömshaga tillverkat inredning för hem och trädgård med både en nostalgisk lantlig stil och med rå industriell design. På skapa har vi fastnat framförallt för deras lampor och armaturer. Det mjuka lantliga och det råa industriella ger en härlig spänning i ett rum och gör att det lantliga upplevs lite mer modernt trots dess tidlösa stil. Eftersom lantligt och industriellt arbetar med enkla och rena material passar dessa väl ihop trots deras motsatser. Spännande? Ja det tycker vi på skapa i alla fall

Olsson & Jensen är ett svenskt inredningsföretag som designar vintagemöbler och inredning. Produkterna är unika med stark karaktär och personlighet. Med varma naturtoner och naturliga material harmoniserar de väl med vårt övriga sortiment. En hel del av vårt glas och porslin tar vi in från Olsson & Jansen där vår populäraste produkt är deras organiskt formade ljuslyktor vilket ger ett härligt sken när mörkret faller på.

dinlampa är ett företag från Kungälv som producerar handgjorda lampor. Åsa som är grundare av företaget kan allt om lampskärmsmaterial och vi blev genast förälskade i hennes egna design byenehed. Hängandes ovanför vår disk i butiken hittar du smakprov på de vackra och unika lamporna. 

Unik-by-hand-Circle-Logo

Unik By Hand är ett Varbergbaserat företag som står för hantverk och unik design. Hantverket är inom materialen järn, trä, keramik, läder och smide. Vi har tagit in några av deras järnprodukter som ger en naturlig vacker rostigt ytskikt när de förvaras i utemiljö. Unik By Hand står för samma härliga hantverk som oss på skapa och det känns extra spännande att samarbeta med leverantörer som delar samma glädje av design och hantverk.

logo_edited.png

Fondaco är ett svenskt textil bolag som startade sin verksamhet på 60-talet och vi tar många av våra textilier från dem. En av de viktigaste inredningsdetaljen är textilaccessoarerna, med textilier kan du skapa en unik prägel i ett rum för att förstärka den känsla du vill skapa och du kan variera stämningen utan att du behöver göra om hela rummet. Genom att blanda och mixa olika mönster, färger och strukturer skapar du en tilltalande miljö som blir svår att lämna, precis som det skall vara. Vår tips är att våga ta ut svängarna med textilier och tänk på att exempelvis prydnadskuddar inte skall matcha din soffa utan komplettera den.

bottom of page